Privreda

U Doboju potpisani ugovori za finansiranje startap projekata mladih

U Doboju potpisani ugovori za finansiranje startap projekata mladih
Foto: Image by Gerd Altmann from Pixabay | U Doboju potpisani ugovori za finansiranje startap projekata mladih

DOBOJ - U Doboju su danas potpisani ugovori sa Dejanom Kvržić i Pericom Todorić za finansiranje njihovih poslovnih projekata, koji su ocijenjeni kao najbolji na konkursu za podršku startap projektima mladih.

Riječ je o ugovorima o finansiranju projekata u vrijednosti od po 5.000 KM.

Kvržićeva, koja je dizajner, potpisala je ugovor o otvaranju enterijer studija "Moderan dom" za projektovanje i izradu namještaja, te dizajniranje prostora.

Todorić, koji je potpisao ugovor sa projektom savremeno opremljene auto-praonice, naveo je da sa radom počinje od 5. aprila, da trenutno planira zaposliti jednog radnika, u narednoj godini još dva, a u trećoj još tri.

Direktor Udruženja trenera za razvoj konkurentskih preduzetnika CEFE-a Zoran Kolundžija rekao je da je Doboj jedan od najsvjetlijih primjera kako treba raditi na realizaciji projekata i najavio nastavak saradnje i u narednom periodu.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Vlado Blagojević naveo je da je riječ o drugom CEFE programu, koji je u Doboju opravdao očekivanja, s obzirom da su po prvom pozivu kroz dva projekta zaposlena po dva radnika.

On je najavio da će Gradska uprava nastaviti podržavati ovakve i slične projekte.

Direktor dobojske Gradske razvojne agencije Aleksandar Goganović rekao je da su ove dve poslovne ideje zadovoljile tražene kriterije od ukupno njih 15, koliko ih se u oktobru prijavilo na drugi konkurs Programa podrške preduzetništvu u Doboju.

Goganović je je zadovoljan što se otvaraju nova radna mjesta u okolnostima sa pandemijom virusa korona.

Projekat su finansirali Gradska uprava Doboj i američka Ambasada u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije