Privreda

U Srbiji počinje isplata 30 evra državne pomoći

U Srbiji počinje isplata 30 evra državne pomoći
Foto: N.N. | U Srbiji počinje isplata 30 evra državne pomoći
Tanjug

Isplata državne pomoći građanima počinje danas, a pare će prvo dobiti dobiti penzioneri, dok će sutra novac stići korisnicima socijalne pomoći i onima koji su na izdržavanju zatvorskih kazni.

Svi oni će dobiti po 30 evra u dinarskoj protivvrijednosti, a drugih 30 evra slijedi im u novembru, dok će penzioneri u septembru dobiti po još 50 evra.

Inače za tri grupe penzionera i to one iz kategorije samostalnih djelatnosti, te vojne i poljoprivredne penzionere, danas počinje redovna isplata penzija za april, nezavisno od toga da li primanja dobijaju preko tekućih računa, na šalterima pošta ili na kućne adrese.

Ostalim građanima će prvih 30 evra početi da se isplaćuje 12. maja, a očekuje se da će svi novac dobiti do 20. maja, dok drugih 30 evra mogu očekivati u novembru.

Srbi na Kosovu i Metohiji finansijsku pomoć države mogu očekivati u trećoj i četvrtoj nedjelji maja, kada će im, uključujući i djecu, stići po 100 evra, dok će nezaposlenima biti uplaćeno po 200 evra.

Nezaposleni u ostalom dijelu Srbije u junu će dobiti pomoć od 60 evra.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će svi koji su se vakcinisali ili će se vakcinisati do kraja maja, makar jednom dozom dobiti po još 3.000 dinara.

Vlada Srbije je već usvojila odluku o pomoći, rok za prijavu će biti 15. jun, a pravo da se prijave imaće svi gradani Srbije stariji od 16 godina.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć nije važno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u ovoj zemlji - Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije