Privreda

U Tesliću 30. septembra i 1. oktobra Digitalna konferencija "D Days"

U Tesliću 30. septembra i 1. oktobra Digitalna konferencija "D Days"
Foto: Ilustracija | U Tesliću 30. septembra i 1. oktobra Digitalna konferencija "D Days"

Digitalna konferencija "D Days" pod nazivom "Digitalizacija zemalja JIE - povratak u budućnost" biće održana u hotelu "Kardial" u Tesliću 30. septembra i 1. oktobra.

Konferencija je zamišljena kao kombinacija online i prisustvovanja učesnika, a ukoliko epidemiološka situacija onemogući okupljanje učesnika, događaj će u potpunosti biti organizovan online.

Cilj konferencije je da donosioci odluka u privatnom i javnom sektoru steknu saznanja o trenutnim trendovima, izazovima, tehnologiji i inovacijama u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Fokus konferencije biće na digitalnoj transformaciji privrede i poljoprivrede, zatim digitalizaciji javne uprave, e-paymentu, e-commerceu, ali i digitalizaciji obrazovanja i umjetnoj inteligenciji.

Kako su saopštili organizatori, konferencija treba dati uvid u to koja se napredna rješenja mogu trenutno i u okviru postojećih tehnoloških legislativnih okvira implementirati radi unapređenja produktivnosti, kvaliteta javnih i komercijalnih usluga, smanjenja potrebne radne snage, unapređenja kontrole i upravljanja, ali i kako praviti strategije digitalizacije za budućnost. 

Više informacija u vezi sa konferencijom može se pronaći na veb-stranici www.digitalnakonferencija.ba.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije