Privreda

U Zavodu za zapošljavanje RS program obuke za tehničku obradu drveta i pčelarstvo

U Zavodu za zapošljavanje RS program obuke za tehničku obradu drveta i pčelarstvo
Foto: Ilustracija | U Zavod za zapošljavanje RS program obuke za tehničku obradu drveta i pčelarstvo
N.N.

BANJALUKA - Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i razvojna agencija LIR iz Banjaluke raspisali su poziv za prijavu zainteresovanih lica za učešće u programu obuke za tehničku obradu drveta ili obuke u pčelarstvu.

Obuka za tehničku obradu drveta biće sprovedena u saradnji sa preduzećima koja posluju u sektoru prerade drveta, kako bi se omogućilo sticanje vještina direktno primjenjivih u privredi i olakšao pronalazak zaposlenja.

Svi polaznici koji uspješno završe program obuke u pčelarstvu dobiće pet košnica sa pčelinjim zajednicama, te prateći alat.

Uslov kako bi lice bilo uključeno u program obuke i dobilo košnice jeste da po završetku obuke registruje nekomercijalno poljoprivredno gazdinstvo ili neku drugu poljoprivrednu djelatnost.

Broj mjesta za obuku za tehničku obradu drveta ograničen je na 60, a za obuku u pčelarstvu na 10, navodi se u pozivu koji je objavio Zavod za zapošljavanje Srpske.

Svi zainteresovani za učešće u navedenim obukama treba da se jave biroima za zapošljavanje u Banjaluci, Laktašima i Čelincu do 28. februara.

Poziv je raspisan u okviru projekta “Jačanje lokalnog partnerstva za unapređenje tržišta rada i povećanje zaposlenosti” koji finansira EU, a provodi Međunarodna organizacija rada.

Više informacija možete pronaći na internet stranicama

www.partnerstvo.ba

www.lir.ba

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije