Privreda

U projekte u Gacku uloženo oko četiri miliona KM

U projekte u Gacku uloženo oko četiri miliona KM
Foto: N.N. | U projekte u Gackom uloženo oko četiri miliona KM

GACKO - U opštini Gacko se radi na projektima rekonstrukcije zgrade stare opštine, izgradnji sportske dvorane, dogradnji vodovodnog sistema i izgradnji doma za zbrinjavanje starih lica, u šta je do sada uloženo oko 3.900.000 KM, objavljeno je iz te opštine.

Za završetak tih infrastrukturnih ulaganja potrebna su još znatna finansijska sredstva od nekoliko miliona KM.

Za rekonstrukciju zgrade stare opštine u Gacku do sada je utrošeno oko 380.000 KM i za stavljanje objekta u funkciju potrebni su obimni građevinski radovi i znatna finansijska sredstva.

Neophodna je takođe, kako se navodi, i revizija projekta na osnovu kojih su dosadašnji radovi izvođeni, a nisu nikada okončani i objekat stavljen u funkciju.

Kada je riječ o izgradnji sportske dvorane, potrošeno je oko 1.100.000 KM, a za realizaciju ugovorenih i započetih radova potrebno je izdvojiti još oko 2.500.000 KM.

Nakon toga će, kako je istaknuto, biti realizovan samo dio projekta dvorane jer time nije obuhvaćeno njeno unutrašnje uređenje i opremanje, kao ni uređenje okoline objekta, za šta je u gruboj procjeni neophodno dodatnih nekoliko miliona maraka.

U dogradnju vodovodnog sistema opštine Gacko na potezu Pridvorica-Gacko uloženo je oko 2.200.000 KM i za njegov završetak treba dodatnih 3.300.000 KM.

Rok za realizaciju radova je istekao prošle godine, a nije izvjesno da će ovaj projekat riješiti nedostatak vode.

Za izgradnju doma za zbrinjavanje starih lica u Gacku uloženo je 210.000 KM, a prema ugovoru za kupovinu nekretnine potrebno je još 470.000 KM.

Za stavljanje tog objekta u funkciju potrebno je, kako je navedeno, dodatno opremanje i njegovo uređenje u šta je potrebno uložiti nekoliko stotina hiljada KM.

Studiju opravdanosti nisu uradila stručna lica, te je navedeno da je opravdanost kupovine tog objekta upitna sa aspekta ekonomske održivosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije