Privreda

Ugovor o snabdijevanju strujom potpisan sa 54 odsto kupaca

Ugovor o snabdijevanju strujom potpisan sa 54 odsto kupaca
Ugovor o snabdijevanju strujom potpisan sa 54 odsto kupaca

BANJALUKA - Preduzeće "Elektrokrajina" Banjaluka potpisalo je do sada ugovore o snabdijevanju električnom energijom sa 54 odsto krajnjih kupaca, rečeno je Srni u ovom preduzeću.

Portparol "Elektrokrajine" Predrag Klincov podsjetio je da potpisivanje ugovora o snabdijevanju predstavlja zakonsku obavezu za sve krajnje kupce električne energije i da je potpuno besplatno.

On je pojasnio da se ugovorom regulišu uslovi kupoprodaje električne energije u skladu sa potrebama kupca i raspoloživim količinama iz elektroenergetskog bilansa.

Klincov je rekao Srni da kupci električne energije ugovore o snabdijevanju mogu sklopiti u prostorijama lokalnih elektrodistribucija, te u zgradi Direkcije "Elektrokrajine" u centru Banjaluke.

On je naglasio da "Elektrokrajina", da bi ubrzala ovaj proces, nastavlja akciju potpisivanja ugovora i na kućnim adresama domaćinstava.

Klincov je podsjetio da rok za sklapanje ugovora o snabdijevanju ističe 31. decembra.

"Ako kupac ne zaključi ugovor u utvrđenom roku, distributer ima pravo da obustavi isporuku električne energije isključenjem objekta krajnjeg kupca sa mreže", kaže Klincov.

Iz "Elektrokrajine" apeluju da kupci da što prije ispune svoju zakonsku obavezu, kako u ovom preduzeću ne bi bili prinuđeni da preduzimaju kaznene mjere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije