Privreda

Pratite nas na Google news

Ukida se direktan let iz Beograda za Peking

Ukida se direktan let iz Beograda za Peking
Foto: Ilustracija | Ukida se direktan let iz Beograda za Peking
N.N.

Kineska aviokompanija Hainan airlines ukinuće svoju liniju od Pekinga do Beograda i to već krajem novembra.

Vijest je prenio specijalizovani sajt za avio linije Routesonline.

Ova je kompanija ukinula prodaju za svoje letove do Beograda od 26. novembra. Posljednji planirani let na liniji Peking - Beograd je u petak 23. novembra, prenosi Aviatica.

Let do Beograda je uspostavljen na insistiranje srpske vlade, čiji su predstavnici u više navrata boravili u Kini kako bi dogovorili uspostavljanje direktnog avio saobraćaja. Jedna ideja je bila da se saobraćaj obavlja zajednički sa srpskom nacionalnom aviokompanijom Air Srbija, ali do ozbiljnije saradnje između dvije kompanije nikada nije došlo.

Hainan airlines je praktično produžio svoju postojeću liniju Peking - Prag do Beograda. Linija je uspostavljena 15. septembra 2017. sa dva leta nedjeljno, a do danas nije zabilježila dobre rezultate.

Nakon ukidanja linije do Beograda, kineska avio-kompanija će zadržati svoju direktnu vezu između Pekinga i Praga, sa tri nedeljna leta.

(Aviatica.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije