Privreda

Ukus Hercegovine na trpezama restorana

Ukus Hercegovine na trpezama restorana
Foto: N.N. | Ukus Hercegovine na trpezama restorana

TREBINJE - Agrarni fond Trebinje od ove godine prvi put otkupljuje voće i povrće od trebinjskih poljoprivrednika, sa kojima je sklopljen dogovor o otkupu njihovih proizvoda, koji će se dalje na tržište plasirati putem marketa i ugostiteljskih objekata.

"Mi smo već dogovorili sa petnaestak ugostiteljskih objekata i marketa da otkupljuju voće i povrće trebinjskih poljoprivrednika, što će i jednima i drugima stvarati višestruku korist, prvima zato što je u pitanju provjerena, zdrava hrana, a drugima zato što će imati osiguran otkup", kaže Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda.

On kaže da su najtraženiji proizvodi krompir, mrkva, luk, paradajz, ali i ostali proizvodi trebinjskog kraja, te će se na taj način zaustaviti i uvoz poljoprivrednih proizvoda.

Mnogi vlasnici trebinjskih restorana su, kako kažu sami poljoprivrednici, s oduševljenjem prihvatili ovu inicijativu jer na svojim menijima žele da imaju jela obogaćena domaćim namirnicama.

Novica Šišić iz Popovog polja kaže da sve svoje proizvode može lako prodati upravo iz razloga što imaju posebne ukuse hercegovačkog kraja, pa u paletu od petnaestak proizvoda već uvodi i neke prerađevine poput domaćih kompota, pekmeza, likera, meda i programa prerađenog povrća, a dobar dio toga plasira i kroz "Hercegovačku kuću", prvi prodajni objekat hercegovačke autohtone hrane koji treba da bude otvoren i u Banjaluci i Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije