Privreda

UniCredit stručnjaci iz 11 zemalja uspješno završili prvu ESG akademiju

UniCredit stručnjaci iz 11 zemalja uspješno završili prvu ESG akademiju
Foto: Ustupljena fotografija | UniCredit stručnjaci iz 11 zemalja uspješno završili prvu ESG akademiju

Četrdeset UniCredit stručnjaka iz 11 zemalja ponosno je diplomiralo na prvoj multinacionalnoj ESG akademiji sveobuhvatnom programu certifikacije koji je realizovan u saradnji sa Fakultetom za ekonomiju i poslovnu administraciju pri Sveučilištu Sv. Kliment Ohridski u Sofiji.

ESG akademija na engleskom jeziku pionirska je inicijativa za obrazovanje rukovodilaca u jugoistočnoj Evropi.

U njoj su ove godine učestvovali UniCredit stručnjaci iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Italije, Rumunije, Rusije, Srbije i Slovenije.

Profesori iz Bugarske, Grčke, Holandije i Belgije pružili su savremena praktična znanja u 5 modula iz oblasti Održivih finansija; ESG menadžmenta, Okolišnog stuba održivosti; Zelene i cirkularne ekonomije; Društvenog stuba održivosti; ESG izvještavanja i podataka.

"Fakultet za ekonomiju i poslovnu administraciju Univerziteta u Sofiji i njegov ESG laboratorij, koji vodi vanredni profesor dr Marina Stefanova, ponosni je akademski partner UniCredita u njegovom programu edukacije o održivosti. Vjerujem da je ovaj projekat tek početak, jer akademska zajednica i UniCredit imaju još mnogo toga zajedno da urade. Takođe, vjerujem da će se i mnoge druge kompanije ugledati na UniCredit", rekao je vanredni profesor dr Atanas Georgiev, dekan Fakulteta za ekonomiju i poslovnu administraciju Univerziteta u Sofiji, prilikom zvanične ceremonije dodjele diploma.

"ESG akademija u skladu je s ključnim stubom UniCredit Unlocked strategije - uključiti održivost u sve što radimo. Ono što me čini naročito ponosnim jeste da je svih 40 polaznika uspješno diplomiralo. S obzirom na izazovan nastavni plan i program, ovo je jasan znak odgovornosti koje naši ljudi imaju u pogledu svog razvoja. Štaviše, imali smo učesnike iz dosta različitih struktura i nivoa u organizaciji, što je pokazatelj kulture cjeloživotnog učenja koju njegujemo u UniCreditu, komentarisao je Ivan Tardivo, direktor odjela Ljudskih potencijala i korporativne kulture UniCredita za zemlje centralne i istočne Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije