Privreda

Uprava Kraša o ponudi braće Pivac: Ne prihvatamo

Uprava Kraša o ponudi braće Pivac: Ne prihvatamo
Foto: N.N. | Uprava Kraša o ponudi braće Pivac: Ne prihvatamo

ZAGREB - Uprava Kraša ne prihvata ponudu braće Pivac za preuzimanje.

Na Zagrebačkoj berzi je objavljen danas dokument "Mišljenje Uprave o ponudi za preuzimanje ponuđača Mesne industrije Braće Pivac (MIBP)", koji potpisuju predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić i članovi Dinko Klepo i Alen Varenina, koji su istovremeno i dioničari, a u kojem navode da nemaju namjeru da prihvate navedenu ponudu.

Kako izvještava Poslovni dnevni, u Mišljenju se inače navode isključivo pozitivne ocjene u pogledu gotovo svih segmenata ponude, ali ipak uz jednu ključnu iznimku koja je prevagnula. To se tiče cijene koja je predmet ponude.

Ponuđena cijena u iznosu od 430 kuna (57,6 evra) za dionice ove prehrambene industrije je niska, smatra Uprava, uz argument da je ona "uvećana za manje od jedan posto u odnosu na prosječnu ponderisanu cijenu Ciljnog društva tokom tri mjeseca koja su prethodila nastanku obaveze za objavu ponude".

"Uprkos činjenici da je cijena iz ponude u skladu sa zakonskim odredbama, Uprava je mišljenja da pri određivanju cijene ponuđač nije uzeo u obzir tržišno kretanje cijene. To se tiče činjenice da je najviša cijena po kojoj se trgovalo dionicama tokom tri mjeseca koja su prethodila nastanku obaveze na objavu ponude za preuzimanje iznosila i do 505 kuna (67,6 evra) po dionici, kao i da se u razdoblju nakon nastanka navedene obaveze trgovalo po cijeni i do 1090 kuna po dionici", piše u Mišljenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije