Privreda

Uručeni podsticaji poljoprivrednicima

Uručeni podsticaji poljoprivrednicima
Foto: N.N. | Uručeni podsticaji poljoprivrednicima

BIJELJINA - Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uručio je danas rješenja o podsticaju za 50 poljoprivrednih proizvođa u ukupnom iznosu od 50.000 KM.

Perić je istakao da će za privrednike i poljoprivrednike za ovu godinu iz budžeta opštine Ugljevik biti izdvojeno ukupno 350.000 KM.

"Danas smo dodijelili podsticaj za sve poljoprivrednike koji su nabavljali poljorivrednu mehanizaciju u protekloj godini, a pravilnikom je predviđeno da se za svaku nabavku mahanizacije da podsticaj 30 odsto od ukupnog iznosa vrijednosti nabavke", rekao je Perić novinarima.

On je dodao da opština na ovaj način želi da stimuliše poljoprivredne proizvođače da obnavljaju poljoprivrednu mehanizaciju, što će kao rezultat imati bolju produktivnost.

Perić je naglasio da bez jakih sela nema opstanka stanovništva.

"Imamo posebnu liniju pomoći za nove zasade, pčelare, kao i nabavku kvalitetnih muznih grla. Ugljevički voćari su najveći proizvođači i izvoznici šljive u Srpskoj", naveo je Perić.

Perić je pozvao sve poljoprivredne proizvođače koji nabavljaju poljoprivrednu mehanizaciju da se obrate za podsticaj u toku ove godine.

Voćar Savo Milošević iz Tutnjevca kod Ugljevika, koji ima zasad šljive od tri hektara zemljišta, zahvalio je rukovodstvu opštine za podršku.

"Voćarstvo iziskuje velika ulaganja i podsticaj nam dobro dođe, nabavio sam poljoprivrednu mašinu `tarup`, koja je neophodna za svakog voćarskog proizvođača i dobio sam podsticaj", rekao je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije