Privreda

Uskoro bi mogla biti uspostavljena avionska linija Peking - Sarajevo

Uskoro bi mogla biti uspostavljena avionska linija Peking - Sarajevo
Foto: Ilustracija | Uskoro bi mogla biti uspostavljena avionska linija Peking - Sarajevo

SARAJEVO - Zamjenik ministra komunikacija i transporta u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Saša Dalipagić razgovarao je sa ambasadorom Kine u BiH Ji Pingom o zaključivanju sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Kine o civilnom vazdušnom prevozu, te uvođenju avionske linije na relaciji Peking – Sarajevo.

Tokom susreta bilo je riječi i o saradnji dvije zemlje u oblasti infrastrukture i komunikacija, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta.

Razgovarano je i o memorandumu o razumijevanju između BiH i Kine o jačanju saradnje u izgradnji infrastrukture koji je pokrenulo Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, a podržalo Ministarstvo komunikacija i transporta.

Dalipagić je upoznao sagovornika da je BiH sprovela sve potrebne procedure u Savjetu ministara i Predsjedništvu BiH za potpisivanje memoranduma o razumijevanju o saradnji u oblasti medija, kao i memoranduma o razumijevanju o planiranju unapređenja saradnje između Ministarstva komunikacija i transporta BiH i Kancelarije za informiranje Državnog vijeća Kine, te se očekuju naredne aktivnosti Kine kako bi se ti sporazumi potpisali.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dvije zemlje, te očekuju da će ona biti nastavljena, posebno kada je riječ o oblasti saobraćajne infrastrukture, transporta i komunikacija, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Dalipagić je čestitao imenovanje kineskom ambasadoru, poželivši mu dobrodošlicu u BiH, kao i mnogo uspjeha u budućem radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije