Privreda

Pratite nas na Google news

Uskoro izgradnja fabrike kafe: Vrijednost investicije 2,3 miliona evra

Uskoro izgradnja fabrike kafe: Vrijednost investicije 2,3 miliona evra
Foto: Ilustracija | Uskoro izgradnja fabrike kafe u Požarevcu: Vrijednost investicije 2,3 miliona evra
Tanjug

Grad Požarevac ustupio je zemljište u "Sjevernom bloku industrijske zone", bez naknade kompaniji "Bambi Succes" koja će izgraditi fabriku za proizvodnju kafe.

Ugovorom je predviđeno da se u tom dijelu Požarevca izgradi fabrika za proizvodnju kafe u kojoj će raditi 22 radnika. Vrijednost investicije je oko 2,9 miliona evra, objavljeno je na sajtu Grada.

Ugovor o otuđenju zemljišta između Grada Požarevca i kompanije "Bambi Succes" DOO Požarevac potpisali su juče zamjenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović i direktor "Bambi Succes" DOO Aleksandar Miljković.

Pavlović je ovom prilikom rekao da je potpisivanje ovog ugovora znak da politika koju Požarevac vodi na polju lokalnog ekonomskog razvoja daje rezultate.

"Tu pre svega mislim na završetak izgradnje Nove industrijske zone, čiji će prvi stanovnik biti upravo kompanija "Bambi Succes" DOO, kao i na obezbeđivanje podsticaja u vidu dobijanja besplatnog zemljišta u saradnji sa Vladom Srbije. Posebno mi je drago što će celu investiciju voditi Požarevljani u saradnji sa grčkim partnerom. Ovo je prva investicija koja će se realizovati u Novoj industrijskoj zoni u Požarevcu, u kojoj su upravo završeni radovi na putnoj infrastrukturi", rekao je on.

Dodao je da će sa otvaranjem prve fabrike, industrijska zona i praktično početi da funkcioniše.

Ističe da posljednjih mjeseci raste interesovanje za kupovinom novih parcela, i to od strane sugrađana.

"Očekujemo da će sa povećanjem proizvodnje svoje zaposlenje naći još ljudi i da će ovo biti dodatni signal za privlačenje novih investicija u naš grad", rekao je Pavlović.

Dodao je da je lokalna samouprava dosta toga učinila kada je u pitanju unapređenje poslovnog ambijenta i izgradnje komunalne infrastrukture.

Pavlović je pohvalio načelnika gradske uprave i njegov tim što su bili operativni i za kratko vrijeme su realizovali ovaj Projekat, i zahvalio se kompaniji "Bambi Succes" DOO što je riješila da ovu investiciju realizuje u Požarevcu.

Direktor "Bambi Succes" DOO Aleksandar Miljković rekao je da je izuzetno zadovoljan ovom uspješnom saradnjom, i dodao da su uslovi koje je Požarevac ponudio preko svog ekonomskog plana razvoja bili dobri i da su se zbog toga odlučili za ovaj grad.

On je dodao da očekuje da će uskoro krenuti sa izgradnjom fabrike.

U prvoj fazi izgradiće 1.600 m2 fabrike sa planiranim kapacitetom od 200 tona kafe na mjesečnom nivou.

Direktor "Bambi Succes" DOO očekuje da u narednoj godini već pređu u drugu fazu, proširenjem na još jednu parcelu i povećnjem proizvodnje a investicija bi tada trebala da premaši tri miliona evra.

Načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović je rekao da je ideja za otvaranje pogona te kompanije u Požarevcu otpočela prije godinu dana i da je za relativno kratko vrijeme realizovana.

"Postupak otuđenja zemljišta bez naknade bio je složen, od formiranja parcele, preko donošenja odluke na Skupštini grada Požarevca do saglasnosti Vlade Srbije.

""Bambi Succes" DOO dao je bankarsku garanciju da će sve potpisano biti završeno u kratkom roku", naveo je.

Simonović je dodao da mu je drago što je ova kompanija nakon predstavljanja privrednih potencijala grada riješila da investira baš u Požarevcu i pored drugih lokalnih samouprava.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije