Privreda

Usluge IRB RS nadohvat ruke građanima i privredi u prijedorskoj regiji

Usluge IRB RS nadohvat ruke građanima i privredi u prijedorskoj regiji
Foto: N.N. | Usluge IRB RS nadohvat ruke građanima i privredi u prijedorskoj regiji

PRIJEDOR - Svečanim presijecanjem vrpce službeno je otvorena Regionalna kancelarija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske (IRB RS) u Prijedoru, a njen osnovni zadatak je približavanje usluga IRB RS građanima i privredi, pružanje stručnih usluga i monitoring plasmana u prijedorskoj regiji.

Vrpcu su presjekli Zora Vidović, ministarka finansija u Vladi RS, Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva, Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora, i Dražen Vrhovac, direktor IRB RS.

Vrhovac je izjavio da se na ovaj način realizuje nova politika ove finansijske institucije o zastupljenosti širom Republike Srpske na regionalnom principu i da je ovo najjasnija poruka Vlade Srpske o snažnom razvoju, kako grada Prijedora tako i cijele regije.

Vidovićeva je rekla da je IRB RS od osnivanja do danas dao ogroman doprinos razvoju Srpske, naročito privrede, da se to nastavlja i da je viđena pozitivna uloga IRB-a i u doba ekonomske krize, ali i pandemije.

Regionalna kancelarija IRB RS ima tri zaposlena radnika.

Inače, u organizaciji IRB RS i grada Prijedora, u ovom gradu je održana i regionalna konferencija o stanju i perspektivama poslovanja privrede u prijedorskoj regiji, a prisustvovao joj je veliki broj privrednika.

Oni su mogli dobiti direktne odgovore na svoja pitanja ili prijedloge od ministara Zore Vidović i Vjekoslava Petričevića te direktora IRB RS i Garantnog fonda, kao i gradonačelnika Prijedora.

Vrhovac je rekao da je taj okrugli sto s privrednicima prijedorske regije nastavak realizacije planova i aktivnosti obilaska cijele Republike Srpske i razgovora sa privrednicima kojima je godina pandemije uzrokovala mnogo problema, ali kojima je set mjera Vlade i IRB-a olakšao poslovanje i poboljšao likvidnost.

IRB RS i Garantni fond predstavili su privrednicima svoje kreditne i garantne ponude i njihovu dostupnost. Pritom su i privrednici imali brojne prijedloge.

Vidovićeva je izrazila zadovoljstvo zbog razgovora sa privrednicima te podsjetila da je Vlada RS u prošloj godini podržavala privredu i da se to radi i u ovoj godini.

Pavlović je rekao da je Prijedor ponosan na to što je dio priče IRB-a o organizovanju okruglih stolova širom Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije