Privreda

Usorac: Proteste sa granice selimo na Marijin dvor

Usorac: Proteste sa granice selimo na Marijin dvor
Usorac: Proteste sa granice selimo na Marijin dvor

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača - mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac najavio je da će mljekari, ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi za zaštitu domaće proizvodnje, umjesto blokade granica protestovati ispred institucija BiH u Sarajevu.

Nakon razgovora s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, Usorac je rekao u izjavi novinarima u Banjaluci da su "zatvorili" Granični prijelaz u Orašju za uvoz mlijeka u BiH iz EU te dali rok od 10 dana da se postigne dogovor s vlastima u BiH.

"Ukoliko ne bude dogovora, preseljavamo se na Marijin dvor. Dosta smo bili na granici, idemo na Marijin dvor", otkrio je Usorac.

Kazao je i da su dobili podršku za svoje zahtjeve od predsjednika RS.

"Dogovorili smo da nakon uspostavljanja Vlade RS razgovaramo i s premijerkom te resornim ministrom i predsjednikom RS i da se za naše probleme, koji su problemi države BiH, mora naći rješenje", naveo je on.

I iz Dodikovog kabineta je potvrđeno da su predstavnici poljoprivrednih proizvođača predsjednika RS upoznali o problemima koji imaju kada je u pitanju izvoz robe, kao i o zahtjevima koji su u vezi s tim upućeni institucijama na nivou BiH.

On je podržao aktivnosti poljoprivrednih proizvođača i naglasio značaj zaštite domaće poljoprivredne proizvodnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije