Privreda

Vesić: Petlja Jakovo biće gotova pre roka

Vesić: Petlja Jakovo biće gotova pre roka
Foto: Tanjug | Vesić: Petlja Jakovo biće gotova pre roka

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji petlje Jakovo, koji se privode kraju i to prije roka, pa će petlja, kako je najavio, biti puštena u saobraćaj u subotu, 16. decembra, u podne.

"Iako je hladno i pada kiša, punom parom se obavljaju radovi na petlji Jakovo, koju je predsednik Aleksandar Vučić obećao je građanima prilikom otvaranja brzе saobraćajnicе Novi Bеograd - Surčin. Radovi će biti završeni i pre roka, što je bio kraj godine, i već u subotu, 16. decembra u 12 sati, pustićemo petlju u saobraćaj", rekao je Vesić, saopštili su iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

On je naveo da su tri rampe već asfaltirane, kao i da su u toku radovi na četvrtoj, pa će od narednog vikenda građani moći da koriste petlju Jakovo za ulazak i izlazak sa auto-puta "Miloš Veliki".

Vesić je zahvalio kineskoj kompaniji CRBC, ali i domaćoj firmi "Ras", koje izvode radove vrijedne ukupno 3,3 miliona dolara i uspjele su da zavšre posao dvije nedjelje prije roka.

Ministar je istakao da petlja Jakovo, prije svega, znači da neće više biti, ili bar ne u tolikoj mjeri, tranzitog kamionskog saobraćaja kroz centar Surčina, što će biti veliko rasterećenje, ali znači i da će industrijska zona biti direktno priključena na auto-put.

"Za Surčince je to skraćenje od 10 kilometara, odnosno oko dvadesetak minuta do centra Beograda. A, to sve znači lakši život ljudi, jer prilagođavamo potrebama građana svaki novi projekat koji uradimo", rekao je Vesić.

Dodao je da će Surčin biti najveće gradilište u Srbiji, jer će tu biti izgrađen Ekspo.

"Ova opština biće domaćin celom svetu 2027. godine. U međuvremenu, dobiće nacionalni stadion, kao i prugu do Zemun polja, kojoj će vozovi ići 120 kilometara na sat, za još bolju vezu sa gradom. Surčin će postati još atraktivnije mesto za život", naveo je Vesić, prenosi Tanjug.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije