Privreda

"Vihor" stiže u Beograd, prvo predstavljanje van RS

"Vihor" stiže u Beograd, prvo predstavljanje van RS
Foto: trb.ba | "Vihor" stiže u Beograd, prvo predstavljanje van RS

BIJELJINA - Lako taktičko vozilo "vihor", najnoviji proizvod kompanije "Tehnički remont Bratunac" prvi put će biti predstavljeno van granica Republike Srpske na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2023" u Beogradu.

Na sajmu u Beogradu, koji će trajati od 25. do 28. septembra, biće predstavljena i nova generacija pištolja "RS 9 vampir", saopšteno je iz TRB-a.

Putem eksponata, video-materijala i kataloga biće prezentovani i ostali proizvodi iz asortimana TRB-a.

TRB će se predstaviti na 250 metara kvadratnih sajamskog prostora, na kojima će biti izložena dva "vihora" i jedan "despot".

Lako taktičko vozilo "vihor" predstavljeno je javnosti Republike Srpske 4. aprila 2022. godine na Dan policije i obilježavanje 30 godina postojanja i rada Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, uz čiju svesrdnu pomoć i saradnju je "vihor" i nastao.

Riječ je o vozilu težine do osam tona, nosivosti dvije tone, navodi Srna.

U saopštenju se navodi da će i ova sajamska manifestacija biti prilika za TRB za uspostavljanje novih i obnavljanje postojećih kontakata i saradnje i novo pozicioniranje na dinamičnom tržištu naoružanja i vojne opreme.

TRB vozila razvili su domaći inženjeri i radnici ove komapnije, uz korištenje najnovijih materijala i svjetski priznatih dostignuća iz različitih oblasti vojne i drugih industrija.

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2023" održava se na Beogradskom sajmu svake druge godine, a pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo odbrane Srbije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije