Privreda

Vijek i po uz dobro pivo

Vijek i po uz dobro pivo
Foto: N.N. | Vijek i po uz dobro pivo

PRAG - Pivara "Staropramen", najpoznatiji češki brend kada je u pitanju pivo, obilježava 150 godina postojanja.

Organizatori su odlučili da, pored niza aktivnosti koje su tokom cijele godine imali povodom ove velike obljetnice, u krugu fabrike "Staropramen", u samom srcu pivare u praškoj četvrti Smichov, organizuju cjelovečernje druženje uz pivo, češku tradicionalnu kuhinju te koncert Nila Rodžersa i njegovog benda "Chic".

Na prvom koncertu u krugu fabrike, kako to organizatori ističu, okupilo se oko 1.300 ljudi, koji su uživali uz odličnu muziku i još bolje pivo i hranu. Organizatori su simbolično za svečanost izabrali mjesto gdje je prije 150 godina počela priča o ovom, sada već u svijetu poznatom brendu staropramen.

Na završnu svečanost, održanu 12. septembra, došli su partneri i ljubitelji brenda iz velikog broja zemalja, koje su tržište za staropramen, a njih je zasada 31.

Pivari su za tu veče pripremili bogat izbor posebno odabranih jela, koja predstavljaju idealan spoj sa savršeno uravnoteženim okusom piva iz portfelja ove pivare.

Ne postoji mjesto koje bi bolje ugostilo tu svečanu proslavu od istorijskog sjedišta pivare "Staropramen". Na tom je mjestu daleke 1869. godine grupa lokalnih čeških obrtnika, trgovaca i službenika potpisala memorandum o osnivanju.

Iz "Staropramena" su najavili još intenzivnije prisustvo širom Evrope i svijeta, te inovacije koje će ovo pivo učiniti još poznatijim izvan Češke i Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije