Privreda

Vinska liga šampiona ponovo u Beogradu

Vinska liga šampiona ponovo u Beogradu
Foto: Ustupljena fotografija | Vinska liga šampiona ponovo u Beogradu

Posle dvije godine pauze zbog epidemioloških restrikcija, najekskluzivnija vinska manifestacija u regionu Grand Tasting vraća se u Beograd 26. marta 2022. godine od 13 do 20 časova u hotel Metropol Palace.

Biće to ponovo prilika za ljubitelje vina da na jednom mjestu u jednom danu probaju izbor najboljih vina u regionu, mnoga od njih nedostupna na tržištu, vina koja će na ovu jedinstvenu manifestaciju stići direktno iz privatnih arhiva vinarija.

Centralno mjesto zauzeće 30 odabranih vinara i vinarija s prostora nekadašnje Jugoslavije, dok će u pratećem programu biti predstavljena Selekcija regionalnih oranž vina.

Kako je potvrđeno, u Beograd za ovu priliku dolaze s najboljim vinima najveća imena iz vinskog svijeta regiona. Tako iz Slovenije dolaze vina iz vinarija Batič, Jakončič, Simčič, Istenič, Movia, Sirk, Podverščič, Prus, sve ugledna imena u svjetskim okvirima. Iz Hrvatske stiže najbolje hrvatsko crveno vino posljednjih godina Santa Elisabeta istarske vinarije Benvenuti, a tu su još i Enjingi, Clai, Roxanich, Korta Katarina, Degrassi, Kozlović, Bibich, Boškinac, Matošević, zatim iz Bosne i Hercegovine Vukoje, Nuić i Jungić, od makedonskih vinarija Tikveš i Chateau Kamnik, te Plantaže i Knežević iz Crne Gore.

Konačno, Srbiju će na ovoj ekskluzivnoj manifestaciji predstavljati Aleksandrović, Temet, Radovanović, Kovačević, Cilić, Milijan Jelić, Vino Budimir, Vinarija Zvonko Bogdan, Deurić, Erdevik, Maurer, Bikicki i veliko prošlogodišnje otrkiće, sasvim nova vinarija Probus Vineyards.

Recimo i to da će kao specijalni gosti manifestacije biti turska vinarija Chamlija, koja u Beograd donosi najskuplje tursko vino ikada, kaberne Django 2016 napravljeno u svega 2.000 boca, a koje će lično predstaviti vlasnik vinarije Mustafa Čamlidža, te slovenačka Puklavec Family Wines koja je za svakog posjetioca pripremila i pjenušavac dobrodošlice.

Ulaznice po cijeni od 2.500 RSD (40 KM) u čiju cenu su uključeni bonovi za konzumaciju vina u vrednosti od 2.000 RSD (32 KM), vinska čaša Riedel i luksuzan katalog sa spiskom vina koja će biti predstavljena na Grand Tasting 2022 mogu se kupiti na prodajnim mjestima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije