Privreda

Više od 250 zdravstvenih radnika iz BiH i regije posjetilo Bosnalijek

Više od 250 zdravstvenih radnika iz BiH i regije posjetilo Bosnalijek
Foto: N.N. | Više od 250 zdravstvenih radnika iz BiH i regije posjetilo Bosnalijek

U proteklih mjesec dana, u sklopu korporativne kampanje "Dani Bosnalijeka", više od 250 ljekara i farmaceuta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije boravilo je u posjeti Bosnalijeku.

Prilikom ovih posjeta održan je niz stručnih predavanja i prezentacija te je upriličen obilazak razvojnog centra i laboratorija kontrole kvaliteta, gdje su se gosti upoznali s vrhunskim tehnologijama koje se koriste u Bosnalijeku.

Proizvodni portfolio Bosnalijeka danas uključuje ukupno 244 registrovana proizvoda bazirana na 132 molekule. Skoro 90 posto portfolia odnosi se na lijekove koji su najzahtjevniji i najstrože regulisani farmaceutski proizvodi. Osim toga, 184 proizvoda ili tri četvrtine od ukupnog broja proizvoda, rezultat su vlastitog razvoja Bosnalijeka, dok je 60 proizvoda rezultat saradnje s renomiranim licencnim partnerima.

Zdravstveni radnici imali su priliku iz prve ruke svjedočiti činjenici da je pozitivan trend razvoja kompanije zadržan i u najtežim uslovima raznih tržišnih ograničenja tokom pandemije COVID-19 jer je, od početka pandemije do danas, na tržište plasirano čak 27 novih proizvoda.

Aziz Šukalo, direktor Sektora strateški marketing i podrška tržištima, izjavio je da Bosnalijek nastoji biti stalna i čvrsta podrška zdravstvenim radnicima u njihovom radu te ih naročito podržati u kontinuiranoj edukaciji i podizanju standarda brige o zdravlju pacijenata.

"Veliki broj Bosnalijekovih proizvoda decenijama se koristi od strane ljekara i farmaceuta u liječenju pacijenata širom svijeta, neki čak i više od 50 godina. To govori ne samo o vrhunskom kvalitetu naših proizvoda, već i o povjerenju koje zdravstveni radnici imaju u proizvode Bosnalijeka. Nastavit ćemo sa dodatnim razvojem i usavršavanjem kako bismo odgovorili svim potrebama efikasne brige o zdravlju naših korisnika, a bliska saradnja s ljekarima i farmaceutima ostaje jedno od strateških opredjeljenja Bosnalijeka", rekao je Šukalo. 

Predstavnici Bosnalijeka su ove posjete iskoristili da još jednom zahvale zdravstvenim radnicima na svemu što su uradili za građane u toku pandemije COVID-19 te je iskazano čvrsto opredjeljenje kompanije da nastavi podržavati zdravstveni sistem u svim kriznim situacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije