Privreda

Više od 2,8 miliona KM podrške privredi

Više od 2,8 miliona KM podrške privredi
Foto: Nezavisne novine | Više od 2,8 miliona KM podrške privredi

PRIJEDOR - Grad Prijedor je u ovoj godini obezbijedio više od 2,8 miliona KM podrške i podsticaja privredi i preduzetništvu, izjavio je danas načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i preduzetništvo Rade Rosić.

Rosić je naveo da je više od dva miliona KM uloženo u javnu infrastrukturu u poslovnim i industrijskim zonama, oko 600.000 KM za podsticaje i oko 200.000 KM za podršku privrednim subjektima kojima je zbog pandemije bio ograničen ili zabranjen rad u ovoj godini.

"Grad je pokrenuo niz inicijativa sa ciljem unapređenja poslovnog ambijenta. U toku ove godine izradili smo brojne pravilnike uz podršku i podsticaje privredi", rekao je Rosić novinarima u Prijedoru gdje je danas održan okrugli sto "Izazovi i budućnost poslovanja".

On je ocijenio da je ovaj skup dobra prilika da se čuje od poslodavaca šta je to što se dodatno može uraditi u narednoj godini.

"Jedna od najvažnijih aktivnosti koje smo pokrenuli je sveobuhvatna analiza stanja preduzetništva i privrede koja će pokazati trenutno stanje i mjere koje treba eventualno preduzeti. Očekujemo da će biti završena do kraja februara, a mi ćemo svakako planirati određena budžetska sredstva kako bismo rezultate te analize mogli da sprovedemo u djelo", kaže Rosić.

Direktor Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Aćić izjavio je da ima dovoljno razloga za zadovoljstvo zbog najave poreskih i neporeskih, odnosno parafiskalnih rasterećanja za narednu godinu.

"Ova godina je bila prilično uspješna sa aspekta poslovanja u našim kompanijama, našim članicama, tako da očekujemo da će u narednoj godini uspjeti da se riješe izazovi u vezi sa rastom inflacije i rastom plata koji nas očekuju u narednom periodu", rekao je Aćić.

Okrugli sto organizovala je Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske u okviru projekta "Doprinos organizacija civilnog društva poboljšanju uticaja preduzetništva na socio-ekonomski razvoj BiH" koji finansira Evropska unija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije