Privreda

Višegrad spremno dočekuje turiste

Višegrad spremno dočekuje turiste
Foto: Srna | Višegrad spremno dočekuje turiste

Turistička organizacija Višegrad, u okviru ovogodišnje ponude na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, predstavila je svoje potencijale sa posebnim akcentom na banjski turizam, za šta vlada veliko interesovanje, rekla je Srni direktor ove organizacije Olivera Todorović.

“Prvi dan sajma posvećen je banjama i banjskom turizmu i višegradska banja `Vilina vlas` predstavila je svoj program rada i ono što brojnim gostima nudi za odmor i liječenje”, istakla je Todorovićeva.

Ona je dodala da je predstavljena i cjelokupna ponuda ove opštine, a to su Andrićgrad, višegradska ćuprija, rijeka Drina, te sve ono po čemu je Višegrad prepoznatljiv.

“Veliki broj posjetilaca je došao na naš štand, kako iz Srbije, tako i turista iz Evrope. Vjerujem da na najbolji način predstavljamo ono što Višegrad nudi i da će i ove godine naš grad posjetiti veliki broj turista”, rekla je Todorovićeva.

Ona je navela da je Turistička organizacija Višegrad predstavila svoj najnoviji promotivni turistički film sastavljen od pet spotova kao posebnih cjelina.

“Prva cjelina je posvećena ćupriji na Drini, druga Andrićgradu, zatim posebna cjelina o višegradskoj banji, vjerskom turizmu, te brojnim manifestacijama koje opštinska Turistička organizacija i opština, zajedno sa drugim subjektima iz kulturnog i sportskog života, organizuju da bi turistima učinili sadržajnijim i interesantnijim boravak u Višegradu”, rekla je Todorovićeva.

Načelnik opštine Mladen Đurević rekao je da se Višegrad na beogradskom sajmu predstavlja na štandu Turističke organizacije Republike Srpske.

“Spremno očekujemo turiste i vjerujemo da će ove godine biti još više gostiju”, istakao je Đurević.

Međunarodni sajam turizma u Beogradu, koji je juče otvoren, trajaće do nedjelje, 24. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije