Privreda

Višković: Dodatnih pet miliona KM za investicije u poljoprivredi

Višković: Dodatnih pet miliona KM za investicije u poljoprivredi
Foto: N.N. | Višković: Dodatnih pet miliona KM za investicije u poljoprivredi

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je Vlada u Kompenzacionom fondu od planiranih osam miliona KM, obezbijedila i dodatnih pet miliona KM za investicije u poljoprivrednoj proizvodnji.

Odgovarajući na poslaničkih pitanja predsjedniku Vlade Republike Srpske u Narodnoj skupštini, Višković je rekao da je odobreno 1.440 zahtjeva za subvencije u poljoprivrednoj proizvdnji, te da nijedan zahtjev nije odbijen.

Višković je istakao da je kroz sjetvene pakete odobreno dva miliona KM na početku pandemije korona virusa, te da je odobreno dodatnih pet miliona KM za otkup povrća, junadi i svinja.

On je podsjetio da je budžetom za 2020. godinu za agrarni sektor predviđeno 75 miliona KM, te da taj budžet trenutno iznosi 85 miliona KM.

Govoreći o kreditnim zaduženjima Republike Srpske, Višković je rekao da planirano zaduženje Republike Srpske za 2021. godinu iznosi 733 milona KM, a otplata kredita 530 miliona KM, a za 2022. godinu zaduženje 651 miliona KM, a otplata kredita 533 miliona KM.

Višković je rekao da Republika Srpska ima završen budžet za 2019. godinu sa suficitom većim od 70 miliona KM, dok planom za rebalans budžeta za 2020. godinu deficit iznosi blizu 400 miliona KM.

On je pojasnio da je deficit u budžetu jer su manji prihodi planirani zbog korona virusa i iznose 220 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije