Privreda

Višković: Nastavićemo da pomažemo razvojne projekte

Višković: Nastavićemo da pomažemo razvojne projekte
Foto: Srna | Višković: Nastavićemo da pomažemo razvojne projekte

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske nastaviće da podržava i pomaže razvojne projekte u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj od značaja za stanovništvo, a budućim investitorima pružiće svu neophodnu podršku posredstvom Direkcije za investicije, najavio je danas premijer Radovan Višković.

U okviru Četvrtog međunarodnog sajma dijaspore, koji se održava u Cirihu, Višković je razgovarao, u odvojenim susretima, sa privrednicima iz dijaspore, porijeklom iz Republike Srpske koji posluju u Švajcarskoj, i predstavnicima lokalnih zajednica iz Srpske učesnicima na ciriškom sajmu.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima uspostavljanja i daljeg unapređenja poslovne saradnje u različitim oblastima, s akcentom na modernizaciju saobraćajne infrastrukture, te izgradnju i sanaciju regionalnih i pristupnih puteva u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Premijer je naveo mnoge prednosti ulaganja u Republici Srpskoj, te upoznao potencijalne investitore sa stimulativnim poreskim stopama u Republici Srpskoj, povoljnim troškovima poslovanja, podsticajima za nova zapošljavanja i uvođenje novih tehnologija, kao i drugim olakšicama prilikom investiranja.

Privrednici iz dijaspore upoznali su predsjednika Vlade i predstavnike lokalnih zajednica iz Srpske sa svojim poslovnim planovima, te izrazili interes da zajedno sa predstavnicima lokalnih zajednica učestvuju u realizaciji različitih infrastrukturnih projekata širom Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije