Privreda

Višković: Nastaviti rad na kreiranju novih mjera podrške privredi

Višković: Nastaviti rad na kreiranju novih mjera podrške privredi
Foto: Srna | Višković: Nastaviti rad na kreiranju novih mjera podrške privredi

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Privredna komora Srpske važan partner Vladi Srpske, koja je opredijeljena da zajedno s predstavncima ove komore nastavi da radi na kreiranju novih mjera podrške privredi.

Predstavnici Privredne komore ocijenili su na današnjem sastanku s premijerom da su dosadašnje mjere podrške Vlade Republike Srpske privrednim subjektima u uslovima pandemije virusa korona dale dobre rezultate, te su naglasili da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje kada je riječ o ukupnom razvoju privrede Republike Srpske.

Na sastanku je dogovoreno da se formira zajednička tematska radna grupa, te da se predstavnici Privredne komore uključe u izradu dokumenta ekonomske politike Republike Srpske za period od 2021. do 2023. godine, zajedno s predstavnicima Vlade Srpske, saopšteno je iz Boroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Današnjem sastanku sa delegacijom Privredne komore Srpske, koju je predvodio predsjednik ove komore Borko Đurić, osim premijera Viškovića, prisustvovali su ministar finansija Zora Vidović, ministar trgovine i turizma Suzana Gašić, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije