Privreda

Pratite nas na Google news

Višković: Sektor tekstila, kože i obuće važan za Srpsku

Višković: Sektor tekstila, kože i obuće važan za Srpsku
Foto: N.N. | Višković: Sektor tekstila, kože i obuće važan za Srpsku
N.N.

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je sektor tekstila, kože i obuće važan za Srpsku, te podsjetio da je Vlada kroz kreiranje niza mjera u prethodnim godinama dala značajan doprinos poboljšanju poslovanja u ovoj oblasti.

Nakon sastanka sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske i Udruženja tekstila, kože i obuće, Višković je naglasio da Vlada ostaje čvrsto opredijeljena da nastavi da pruža podršku razvoju sektora tekstila, kože i obuće, kao i drugim privrednim granama.

Na sastanku je razgovarano o stanju u oblasti proizvodnje tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj, radu privrednih društava iz ovog sektora u uslovima pandemije virusa korona, kao i o mogućnostima podrške daljem unapređenju njihovog poslovanja.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja između Vlade Republike Srpske i Udruženja tekstila, kože i obuće, odnosno Privredne komore, dobra, te da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Sastanku su, osim predsjednika Vlade, prisustvovali i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar finansija Zora Vidović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije