Privreda

Pratite nas na Google news

Višković: Vlada RS će maksimalno zaštititi radnike "Mittala"

Višković: Vlada RS će maksimalno zaštititi radnike "Mittala"
Foto: Arhiva | Višković: Vlada RS će maksimalno zaštititi radnike "Mittala"
Srna

BIJELJINA - Premijer RS Radovan Višković rekao je da u vezi sa situacijom u prijedorskoj kompaniji "Arcelor Mittal" Vlada Srpske radi ono što je u njenom domenu i maksimalno će zaštititi radnike.

Komentarišući današnji jednočasovni štrajk upozorenja sa kojeg su radnici uputili zahtjeve menadžmentu da poveća plate zaposlenima i spriječi otpuštanje 300 radnika najavljeno iz centrale kompanije, Višković je u Bijeljini rekao da je stav Vlade da se pregovara i pokuša naći rješenje.

On je naveo da Vlada RS čeka informaciju šta "Mittal", odnosno njihovi vlasnici, očekuju.  "Mi ćemo se tako i odrediti.

Ono što Vlada bude preuzela, bilo kakvu obavezu, to će i uraditi. Vlada će maksmimalno zaštititi radnike, što je u njenom domenu, ali ne možemo uticati na poslovne odluke nekih kompanija", napomenuo je Višković.

On je podsjetio da je razgovarao i sa predsjednikom sindikata.

"Na moj zahtjev je organizovan sastanak u Prijedoru kojem je prisustvovao i resorni ministar i vlasnici 'Mittala'. Pregovori su u toku, sastanci se nastavljaju i Vlada radi svoj dio", dodao je Višković.

Radnici kompanije "Arcelor Mittal" Prijedor održali su danas jednočasovni štrajk upozorenja sa kojeg su uputili zahtjeve menadžmentu da poveća plate zaposlenima i da spriječi otpuštanje 300 radnika najavljeno iz centrale kompanije.

Predsjednik Sindikalne organizacije "Arcelor Mittal Prijedor" Saša Kukolj rekao je da su se sindikalci odlučili za jednočasovne obustave rada da bi skrenuli pažnju na probleme, iznijeli zahtjeve i dali rokove u kojima bi uprava trebalo da odgovori na njih.

Povezana vijest:

Štrajk u 'Mittalu' Prijedor zbog najave otpuštanja 300 radnika

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije