Privreda

Višković: Vlada Srpske formiraće direkciju za investicije

Višković: Vlada Srpske formiraće direkciju za investicije
Foto: Dražan Pozderović | Višković: Vlada Srpske formiraće direkciju za investicije

BANJALUKA - Radovan Višković, premijer RS, najavio je će Vlada RS formirati direkciju za investicije.

Višković je na konferenciji "Izazovi i budućnosti poslovanja" u Banjaluci kazao da je cilj da ova direkcija bude servis investitorima koja će direktno sarađivati sa svima koji žele da pokrenu poslovanje u Srpskoj.

Dodao je da će direkcija za investicije pomagati investitorima da lakše uđu u posao, a zapošaljavaće najbolje profesionalce iz raznih oblasti.

"Poenta je da investitor na jednom mjestu dobije sve informacije. Na taj način biće smanjeni dodatni problemi u lokalnim zajednicama u vezi sa potrebnim dozvolama i papirama", istakao je Višković.

Dodao je da će investitor koji želi da ulaže doći u direkciju, dobiti sve potrebne informacije, obići teren i sagledati raspoložive resurse, čime će cjelokupna procedura biti značajno olakšana.

Višković je takođe najavio da bi Mađarski fonda za pomoć malim i srednjim preduzećima u RS trebao biti osnovan do kraja ove godine.

"Juče sam razgovarao sa ambasadorom Mađarske u BiH upravo na tu temu i već se rade određene aktivnosti. Siguran sam da ćemo ono što je obaveza Vlade RS, te dio koji treba uraditi Mađarska trebao biti gotov do kraja ove godine", kazao je Višković.

Dodao je da bi već iduće godine taj fond trebao da posluje u punom kapacitetu od 100 miliona evra.

"To će biti grant sredstva za naša mala i srednja preduzeća, to nisu kreditna sredstva već bespovratna", naveo je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije