Privreda

Višković: Za rekonstrukciju puta prema Jahorini 2,5 miliona KM

Višković: Za rekonstrukciju puta prema Jahorini 2,5 miliona KM
Foto: Facebook | Višković: Za rekonstrukciju puta prema Jahorini 2,5 miliona KM

JAHORINA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je preduzeće "Putevi Republike Srpske" izdvojilo oko 2,5 miliona KM za rekonstrukciju puta od Jasika prema Jahorini i da će ovih dana biti raspisan tender.

"Ovo neće biti samo sanacija, već će se napraviti put koji će pratiti sve ono što će se raditi na Jahorini", rekao je Višković novinarima na Jahorini, dodavši da se ne može raditi sve odjednom.

Prema njegovim riječima, Jahorina će uskoro biti jedno veliko radilište i gradilište.

"Ponosan sam što Jahorina, nakon niz godina, pozitivno posluje", istakao je Višković, podsjetivši da je Vlada Srpske, u proteklom periodu, uložila desetine miliona KM u ovu planinu, kako bi obezbijedila uslove za rad i pozitivno poslovanje.

On je naglasio da je u sezoni u prosjeku na Jahorini boravilo između 4.000 i 5.000 gostiju, te da je namjera Vlade da pomogne kako bi se taj broj povećao.

"Vlada Republike Srpske će učiniti sve da pomogne Jahorinu i Olimpijski centar i po pitanju putne infrastrukture, kao i smještajnog kapaciteta, a tu je i izgradnja gondole", rekao je Višković, te dodao da su to poslovi koji će se raditi po etapama.

Kada je riječ o novoj fiskalizaciji u Republici Srpskoj, Višković je rekao da ako dođe do toga, sve fiskalne kase biće nabavljene "o trošku države", te da nema potrebe za strahom od novih troškova.

"Mi želimo da izdavanje fiskalnih računa bude u realnom vremenu i prostoru. Želimo da u Republici Srpskoj fiskalni račun u momentu prometovanja bude vidljiv i u centralnom registru Poreske uprave", pojasnio je on.

Prema njegovim riječima, sve pripremne radnje koje se budu morale sprovesti, biće o trošku Republike Srpske, a privrednici neće imati dodatne troškove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije