Privreda

Pratite nas na Google news

Višković i Šuhe potpisali sporazum o izgradnji HE "Bistrica"

Višković i Šuhe potpisali sporazum o izgradnji HE "Bistrica"
Foto: Vlada RS | Višković i Šuhe potpisali sporazum o izgradnji HE "Bistrica"
N.N.

PEKING - U okviru posjete Narodnoj Republici Kini, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjednik uprave Kineske nacionalne aero-tehnološke korporacije za međunarodni inženjering (AVIC) Suo Šuhe potpisali su danas, u Pekingu, sporazum o izgradnji HE "Bistrica".

Takođe, u Pekingu su danas potpisani okvirni sporazumi o analizi projektno tehničke dokumentacije za izgradnju fabrike cementa u Ugljeviku i fabrike metalnih cijevi, koja bi se gradila u Foči, kao i memorandum o razumijevanju koji se odnosi na projekat razvoja i izgradnje aerodroma u Trebinju.

Višković se danas sastao i sa predstavnicima Industrijske i komercijalne banke Kine (ICBC) s kojima je razgovarao o finansiranju projekta izgradnje HE "Bistrica", kao i o drugim projektima o kojima je razgovarano tokom boravka delegacije Vlade Republike Srpske u Narodnoj Republici Kini.

Današnjim sastancima i potpisivanjem navedenih dokumenata, završena je radna posjeta delegacije Vlade Republike Srpske Narodnoj Republici Kini, saopšteno je iz Vlade RS.

Zajedno sa Viškovićem u posjeti Narodnoj Republici Kini, boravili su ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i generalni direktor MH "Elektroprivreda Republike Srpske" Luka Petrović.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije