Privreda

Pratite nas na Google news

Najavljena podrška ugostiteljstvu i prevoznicima i za avgust i septembar

Najavljena podrška ugostiteljstvu i prevoznicima i za avgust i septembar
Foto: Vlada RS | Višković najavio podršku ugostiteljstvu i turizmu i za avgust i septembar
Jovana Savanović

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske iz oblasti prevoza putnika i Udruženjem Horeka Republike Srpske o mjerama podrške ovim djelatnostima koje trpe gubitke u poslovanju usljed pandemije virusa korona.

Višković je najavio da će Vlada Republike Srpske u narednih nekoliko dana kreirati javni poziv sa precizno utvrđenim kriterijumima, da bi se omogućilo privrednim subjektima iz oblasti ugostiteljstva i turizma i prevoza putnika da se prijave za podršku za juli, avgust i septembar ove godine.

On je istakao da Vlada prati situaciju, te da kontinuirano i u saradnji sa poslovnom zajednicom kreira mjere podrške privredi, čiji je krajnji cilj da se zaštiti ekonomija i sačuvaju radna mjesta u Republici Srpskoj.

Predstavnici poslodavaca iz oblasti ugostiteljstva i turizma, te oblasti prevoza putnika upoznali su Viškovića sa teškoćama u poslovanju s kojima se suočavaju u vremenu pandemije virusa korona i izrazili zahvalnost Vladi Republike Srpske za sve što je do sada učinila da pomogne privrednim subjektima u Republici Srpskoj da se sačuvaju radna mjesta.

Današnjem sastanku, na kojem je bilo riječi i o drugim vidovima pomoći zaposlenima u ovim djelatnostima, prisustvovali su i ministar finansija Zora Vidović, te predstavnici ministarstava privrede i preduzetništva, saobraćaja i veza i trgovine i turizma u Vladi RS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije