Privreda

Višković otvorio deveti regionalni sajam u Prnjavoru

Višković otvorio deveti regionalni sajam u Prnjavoru
Foto: RTRS | Višković otvorio deveti regionalni sajam u Prnjavoru

PRNJAVOR - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorio je Deveti regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma u Prnjavoru na kojem će u toku dva dana biti predstavljeno više od 90 izlagača iz regiona.

Otvaranju sajma prisustvovali su ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević.

Svi sajamski izlagači i gosti imaće priliku da se upoznaju o privrednim potencijalima opštine Prnjavor, da čuju sve o dosadašnjem razvoju prnjavorske privrede i pozitivnim primjerima iz prakse, ali i da uspostave poslovne kontakte sa drugim privrednicima i učesnicima sajma.

U okviru sajamske postavke u posebno izdvojenom prostoru pod nazivom "Prnjavorska kuća" izložen je širok asortiman unikatnih proizvoda ovog kraja.

Danas će biti organizovan i tematski panel na temu "Investicioni potencijali opštine Prnjavor", na kojem će učestvovati ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, direktor Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Snežana Vujnić, direktor Garantnog fonda Republike Srpkske Radivoja Krčmar i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

Sajam će biti otvoren danas i sutra od 10.00 do 19.00 časova u sportskoj dvorani "Sloga".

Ovaj skup održava se u organizaciji konsultantske kuće iz Banjaluke "RS konsalting trejd" i opštine Prnjavor.

Pokrovitelj sajma je predsjednik Vlade Republike Srpske, a podršku sajmu dali su i Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo privrede i preduzetništva, "Elektrokrajina" Banjaluka, "Elektroprivreda Republike Srpske", Investiciono-razvojna banka Srpske, "Milijekoprodukt" iz Kozarske Dubice", Spoljnotrgovinska komora BiH i ergela "Vučijak".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije