Privreda

Pratite nas na Google news

Višković otvorio hotel "Zlatni bor" na Sokocu

Višković otvorio hotel "Zlatni bor" na Sokocu
Foto: Srna | Višković otvorio hotel "Zlatni bor" na Sokocu
Srna

SOKOLAC - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorio je večeras i zvanično hotel "Zlatni bor" na Sokocu u čiju je izgradnju uloženo 1.200.000 KM, a biće kategorisan sa četiri zvjezdice.

Višković, koji je hotel otvorio u prisustvu velikog broja predstavnika privrednog, političkog i društvenog života Sarajevsko-romanijske regije, izrazio je zadovoljstvo što je ovakva investicija realizovana u opštini u kojoj godinama nedostaje hotel sa sobama za prenoćište i boravak gostiju na duže vrijeme.

"Svi građani Sokoca i oni koji budu imali potrebu da dođu u ovaj grad imaće gdje da se ugoste, prenoće i ponesu lijepe uspomene i sa Romanije i ovog mjesta", rekao je Višković i zahvalio investitorima što su se odlučili za gradnju ovakvog objekta.

Jedan od investitora ovog ugostiteljskog objekta Milan Jolović Legenda rekao je novinarima da mu je posebna čast što je danas premijer Višković svečano otvorio ovaj hotel, koji će ispunjavati uslove da bude kategorisan sa četiri zvjezdice.

"Hotel 'Zlatni bor' namijenjen je za tranzitni, lovni i sportsko-rekreativni turizam i već postoji veliko interesovanje atletskih klubova iz Srbije, jer imamo idealne uslove za visinske pripreme sportista", istakao je Jolović.

On je izrazio zadovoljstvo što je zajedno sa drugim investitorom - Milanom Ćebićem sa Sokoca održao obećanje dato u septembru 2017. da će hotel biti izgrađen do otvaranja 56. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI) "Sokolac 2019".

Jolović je naglasio da je u prvoj fazi izgradnje za goste osposobljno 13 soba sa 28 ležaja, restoran i ljetna bašta sa kafićem.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije