Privreda

Višković pozvao privrednike da investiraju u Srpsku

Višković pozvao privrednike da investiraju u Srpsku
Foto: Srna | Višković pozvao privrednike da investiraju u Srpsku

BEOGRAD - Premijer Republike Srpske Radovan Višković pozvao je danas privrednike iz Srbije da investiraju u Srpsku i istakao da je Vlada spremna da im omogućiti niz pogodnosti.

On je istakao da će Vlada Srpske nastojati da omogući što povoljnije uslove investitorima i da je spremna za svaku vrstu dogovora.

Višković je, poslije posjete Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji, rekao novinarima da je Srpska spremna da mijenja zakonska rješenja i prilagodi ih investitorima, s ciljem da omogući zapošljavanje i zadrži stanovništvo.

On je naglasio da odlazak ljudi mora biti zaustavljen, te ocijenio da je uloga vlada Republike Srpske i Srbije da se bore za svako novo radno mjesto.

Premijer Srpske je poručio da se ne smije sjediti skrštenih ruku, jer u suprotnom neće pomoći ni milionske investicije. "Ne bih volio da Srpska i Srbija sutra nema većinski srpski narod", rekao je on.

Višković je odao priznanje i zahvalio direktoru Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađenu Cicoviću na angažovanju u jačanju ekonomske saradnje Srpske i Srbije, te poručio da se sva predstavništva Srpske u narednom periodu moraju više okrenuti ekonomskim pitanjima i jačanju privrednih veza.

"Srbija ima značajne brendove u raznim oblastima i mi smo više nego zainteresovani da se u Republici Srpskoj što skorije otvori neki od pogona", rekao je Višković i dodao da će razgovarati i o tome da predstavništva firmi Srbije budu na teritoriji Srpske.

On je napomenuo da bi investitori iz Srbije mogli da privatizuju neko preduzeće iz iste ili slične branše u Srpskoj.

Višković je rekao da će Cicović i njegovi saradnici već od ponedjeljka, 4. marta, početi da obilaze neke od proizvođača u Srbiji i da im prezentuju pogodnosti Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije