Privreda

Višković sa Džuelom: Pozitivni ekonomski pokazatelji rezultat rada Vlade

Višković sa Džuelom: Pozitivni ekonomski pokazatelji rezultat rada Vlade
Foto: Srna | Višković sa Džuelom: Pozitivni ekonomski pokazatelji rezultat rada Vlade
Srna

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da su sadašnji, izuzetno pozitivni ekonomski pokazatelji u Srpskoj, rezultat mjera Vlade u vremenu pandemije, čiji je cilj bio podrška zdravstvu i realnom sektoru.

Višković i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović razgovarali su u Banjaluci sa rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda u BiH (MMF) Endruom Džuelom o dosadašnjoj i budućoj saradnji, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Na sastanku je razgovarano o trenutnoj ekonomskoj situaciji, te naglašeno da su pozitivni indikatori ekonomskog rasta u Republici Srpskoj.

Višković je podsjetio da su pravovremenim i efikasnim mjerama Vlade Republike Srpske sačuvana radna mjesta, privredni subjekti i ekonomija.

On je informisao rezidentnog predstavnika MMF-a u BiH o rebalansu budžeta Srpske za ovu godinu, i naveo da su poreski prihodi za oko 238 miliona KM viši u odnosu na planirani budžet za ovu godinu.

Višković je zahvalio Džuelu na finansijskoj pomoći MMF-a Republici Srpkoj od 200 miliona KM.

Džuel je pohvalio mjere Vlade Republike Srpske koje su pomogle privredi i zdravstvenom sektoru u vremenu pandemije, ocijeniviši da su mjere dale uspješan odgovor na kovid krizu.

Na sastanku je razgovarano i o imunizaciji stanovništva protiv virusa korona i navedeno da je neophodno vakcinisanje što većeg broja građana kao najefikasnijeg načina prevazilaženja pandemije virusa korona.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije