Privreda

Višković u Milićima: Povoljan poslovni ambijent zajednički cilj

Višković u Milićima: Povoljan poslovni ambijent zajednički cilj
Foto: Printscreen RTRS | Višković u Milićima: Povoljan poslovni ambijent zajednički cilj

MILIĆI - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je večeras Srni u Milićima da je sa rukovodstvom Unije udruženja poslodavaca Srpske i privrednicima regije Birač otvoreno i iskreno razgovarao o njihovim aktuelnim problemima u poslovanju, kao i o zakonskim rješenjima koja mogu da unaprijede poslovni ambijent u Republici.

"Vlada Republike Srpske ima izuzetno dobru saradnju sa Unijom poslodavaca, čiji su predstavnici večeras prezentovali efekte Memoranduma iz 2017. godine, pri čemu smo zajedno konstatovali da je više od 85 odsto mjera iz tog dokumenta ili realizovano ili je u finalnoj fazi realizacije", naveo je Višković.

Prema njegovim riječima, mnogi privrednici večeras su rekli da je ovaj sastanak bio njihova prva prilika da uopšte nešto, pred zvaničnicima vlasti, kažu o problemima sa kojima se susreću u poslovanju.

On je izrazio zadovoljstvo podrškom privrednika regije Birač mjerama Ekonomske politike Vlade Republike Srpske.

Višković je potvrdio da Vlada trenutno radi na kreiranju budžeta Republike Srpske i mjerama ekonomske politike za narednu godinu, i poručio da će sve kvalitetne sugestije sa terena biti uvrštene u konačni dokument.

Prema njegovim riječima, sastanci predstavnika izvršne vlasti sa privrednicima u lokalnim zajednicama su dobra praksa i efikasan vid saradnje sa svim socijalnim partnerima.

On je slične sastanke najavio i u drugim regijama i sa Privrednom komorom Srpske, na partnerskoj osnovi.

Saša Trivić iz Skupštine Unije poslodavaca rekao je Srni da je akcenat večerašnjeg sastanka bio na smanjenju doprinosa na nezaposlenost, ukidanju rente na izgradnju poslovnih objekata, rente za pretvaranju poljoprivrednog u građevinskog zemljište.

Predsjednik kompanije "Boksit" u Milićima Rajko Dukić izrazio je zadovoljstvo što je na njegovu inicijativu održan ovaj sastanak, te ocijenio da to treba da bude praksa i u drugim regijama u Republici Srpskoj.

"Ovaj sastanak u Milićima bio je veoma dobar, uspješan i odlično posjećen. Smatram da je regija Birač veoma bogata i da treba na najbolji način iskoristiti njene potencijale i prirodne resurse, prvenstveno u drvoprađivačkoj industriji i rudarstvu", rekao je Dukić.

On smatra da Unija poslodavaca Republike Srpske ima dobar koncept saradnje sa Vladom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije