Privreda

Pratite nas na Google news

Vlada Crne Gore predlaže dokapitalizaciju Montenegro Airlinesa

Vlada Crne Gore predlaže dokapitalizaciju Montenegro Airlinesa
Foto: Ilustracija | Vlada Crne Gore predlaže dokapitalizaciju Montenegro Airlinesa
N.N.

PODGORICA - Crnogorska vlada predložila je dokapitalizaciju nacionalne avio kompanije Montenegro Airlines ulaganjem 155 miliona evra u narednih šest godina, i to za pokrivanje dospelih obaveza kompanije prema poveriocima i investicije u razvoj.

To je saopštila Vlada nakon sednice održane sinoć, precizirajući da je u tu sumu uračunato i izdvajanje do 50 miliona evra neto za kupovinu novih crnogorskih aviona, prenio je RTCG.

"Vlada je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, utvrdila Prijedlog zakona o ulaganju u konsolidaciju i razvoj Društva za transport putnika i robe u vazdušnom saobraćaju 'Montenegro Airlines' Podgorica kojim se stvaraju osnovne pretpostavke za tržišno poslovanje crnogorskog nacionalnog avioprevoznika", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Vlada je prijedlog zakona uputila u parlamentarnu proceduru po skraćenom postupku.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije