Privreda

Vlada RS započela prodaju rudnika Ljubija

Vlada RS započela prodaju rudnika Ljubija
Foto: N.N. | Vlada RS započela prodaju rudnika Ljubija
Dejan Šajinović

BANJALUKA – Vlada RS je na danas održanoj sjednici donijela odluku da započne s procedurom prodaje rudnika Ljubija u Prijedoru.

Kako je saopšteno iz Biroa za odnose s javnošću, razmotren je Prijedlog osnovnih elemenata za organizovanje aukcije za prodaju akcija državnog kapitala u rudniku.

"Vlada RS dala je saglasnost Investiciono-razvojnoj banci RS kao ovlaštenom prodavcu državnog kapitala u preduzećima, na osnovne elemente za organizovanje posebne aukcije za prodaju akcija RŽR 'Ljubija' A.D. Prijedor", istaknuto je.

Podsjećanja radi, u proteklom mandatu SNSD i DNS su vodili rovovsku borbu oko toga treba li prodati državni kapital u ovom preduzeću. SNSD je bio za to da se Ljubija proda Izraeli Investment Group, dok se DNS zalagao da RS ostane vlasnik državnog kapitala, ili da se nađe kredibilniji kupac koji bi imao slične reference kao trenutni suvlasnik Arcelor Mittal koji ugljenom iz rudnika snabdjeva željezaru u Zenici.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 3

DrMed

Na sve nacine Dodik pokusava da unisti Pavica. Javno ga ponizava sa smjenjivanjem njegovih ljudi, sa javnim krsenjem dogovora oko mandatara, a sad mu rasprodaje resurse tj. Ljubiju, a jos je osnovao satelitsku stranku Ujedinjenu Srpsku, da oslabi Pavica jer ce imati preko njih i kompezancione glasove. Pavicu, trgni se.

Odohjaodavde

Što se nerviraš BojaneBL,narod je tako š da je propast ovdje,pasoš u džep i bježi što dalje odavde,duže ćeš živjeti,nećeš se nervirati i gledati ovaj jad i čemer.

BojаnBL

Ostacemo bez resursa, Pavlovic dobio na 50 godina NASE resurse - rudnik ode u tudje ruke. Ovo je jedna sramota. Neka im pokoljenja zive u stidu.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije