Privreda

Pratite nas na Google news

Vlada uplatila pola miliona KM doprinosa

Vlada uplatila pola miliona KM doprinosa
Foto: Ilustracija | Vlada uplatila pola miliona KM doprinosa
Srna

BIJELJINA - Vlada Republike Srpske uplatila je 512.156 KM na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti za 788 radnika iz 23 preduzeća koji su procesom stečaja ostali bez zaposlenja ili sa tom uplatom stiču uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Ova uplata sredstava iz Programa socijalnog zbrinjavanja radnika omogućava da radnici za koje je izvršena uplata mogu odmah da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju u nadležnoj poslovnici Fonda PIO.

Od ukupne uplate Fondu PIO je raspoređeno 507.739 KM, od čega je 338.732 KM namijenjeno za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za radnike preduzeća Industrije konfekcije "Novoteks" iz Trebinja.

Iznos od 169.007 KM je za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 29 radnika iz 20 preduzeća koji su se prijavili na javni poziv Fonda PIO Republike Srpske i sa uplatom tih sredstava stiču uslove za starosnu penziju.

Ostatak od 4.416 KM namijenjen je za uplatu doprinosa osiguranje od nezaposlenosti Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije