Privreda

Pratite nas na Google news

Vrijednost prodaje premašila 62 miliona KM

Vrijednost prodaje premašila 62 miliona KM
Foto: N.N. | Vrijednost prodaje premašila 62 miliona KM
Srna

BANJALUKA - Vrijednost prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata u Republici Srpskoj u prvom tromjesečju ove godine iznosila je 62,3 miliona KM i veća je za 10,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Najveća vrijednost u prodaji u prvom ovogodišnjem kvartalu koja je premašila 27 miliona KM bila je kod šumarskih proizvoda, ali je manja za 2,5 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Vrijednost prodaje stočarskih proizvoda u prvom kvartalu ove godine bila je 21,47 miliona KM, dok je vrijednost prodaje ratarskih proizvoda bila 2,8 miliona KM, a voćarskih i vinogradarskih proizvoda više od osam miliona KM.

Vrijednost otkupa proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u prvom tromjesečju ove godine bila je 21,74 miliona KM, što je za 3,8 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Najveća vrijednost otkupa u prvom tromjesečju ove godine koja je premašila 19 miliona KM bila je kod stočarskih proizvoda i manja je za 4,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Vrijednost otkupa ratarskih proizvoda u prvom ovogodišnjem kvartalu bila je 1,38 miliona KM i veća je za 40,4 odsto, a vrijednost otkupa voćarskih i vinogradarskih proizvoda bila je 629.872 KM i veća je za 33,2 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije