Privreda

Vučić: Avio-linija veliki korak za Mostar i Beograd, ali i BiH i Srbiju

Vučić: Avio-linija veliki korak za Mostar i Beograd, ali i BiH i Srbiju
Foto: Srna | Vučić: Avio-linija veliki korak za Mostar i Beograd, ali i BiH i Srbiju

MOSTAR - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je prvi let "Er Srbije" na liniji Beograd-Mostar, kojim je danas doputovao u Mostar, veliki korak za taj grad, Hercegovinu, Beograd, ali i cijelu BiH i Srbiju.

Vučić je rekao da će ova avio-linija, osim praktičnog značaja, dodatno povezati poslovne zajednice i da će biti sve više biznis partnera.

"Želim svima koji žive u Srbiji i BiH da kažem da će povratna karta koštati 104 evra, da ima 108 mesta u avionu i da se nadam da će se uskoro leteti svih sedam dana u sedmici iz Mostara za Beograd i Beograda za Mostar. Ne postoji automobil kojim ćete ići i potrošiti manje", rekao je Vučić, prenosi Srna.

Vučić je izrazio zadovoljstvo jer će ponovo posjetiti mostarski sajam.

"Nastavićemo da razvijamo saradnju. Pre desetak godina kada smo osnivali `Er Srbiju` bio je jedan običan događaj, a sada u 2023. prevozimo 4,2 miliona putnika. Imaćemo ove godine više od pet miliona putnika. Krenulo je sa nikakvim očekivanjima. Siguran sam da će ova linija napraviti odličan uspeh i hvala vam što ste imali viziju koliko ovo znači za ovaj kanton, za BiH, ali i za Beograd", rekao je Vučić i pozvao sve građane Srbije da se od sada prevoze iz Beograda za Mostar jer im je to bliže kada putuju u istočnu Hercegovinu.

Vučić je rekao da bi volio da građani Srbije bolje upoznaju zapadnu Hercegovinu i cijelu dolinu Neretve, od Jablanice, Konjica, Širokog, Čitluka, do Livna i Duvna.

"Ovo je prilika za turizam i mnogo više posla koji ćemo da napravimo. Ponosan sam na činjenicu da smo ovaj dogovor napravili prije nekoliko meseci i da smo poštovali rokove", rekao je Vučić, zahvalivši zamjeniku predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH i lideru HDZ-a Draganu Čoviću na gostoprimstvu.

On je rekao da se raduje sastancima sa ostalim zvaničnicima i premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, te da će se sastati i sa Miroslavom Lajčakom, a sutra će posjetiti Bileću.

Vučić će na Aerodromu imati sastanak sa predsjedavajućom Savjeta ministara Borjanom Krišto i Čovićem, a nakon toga prisustvovati večeri sa liderima iz regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije