Privreda

Vučić: Gradnja metroa znači za celu zemlju ekonomski zamajac

Vučić: Gradnja metroa znači za celu zemlju ekonomski zamajac
Foto: Tanjug/Arhiva | Vučić: Gradnja metroa znači za celu zemlju ekonomski zamajac

​BEOGRAD - Izgradnju metroa u Beogradu omogućio je brzi i snažni ekonomski razvoj Srbije, a taj projekat znači za celu Srbiju, a ne samo za glavni grad, jer će biti dodatni ekonomski zamajac, koji će obezbediti veće plate i penzije za sve, poručio je danas predsjednik Aleksandar Vučić, po obilasku radova na Makiškom polju.

"Presrećan sam što smo ovde u Makiškom polju, gde je počela izgradnja metroa, posle decenija lažnih obećanja, nadanja i praznih priča, pred svakojake izbore. Konačno je neko zaključio komercijalne ugovore i krenuo da radi posao, koji je od interesa za celu Srbiju", rekao je Vučić.

On je dodao da je ambasadorka Kine potpuno u pravu kada kaže da je izgradnju metroa omogućio brzi i snažni ekonomski rast Srbije, zahvaljujući francuskoj kompaniji Ežis koja je angažovana na projektovanju metroa, kao i "Power C hina", koje radi na izgradnji.

Vučić je rekao i da je Srbija, iako je željela i sanjala decenijama, ne bi mogla da gradi metro, dok nije uslijedila fiskalna konsolidacija, politika koja je obezbijedila privlačenje stranih investicija, koja je uposlila stotine hiljada ljudi koji su dobili otkaze od 2003. do 2012. godine, kada su fabrike zatvarane.

"Sada podižemo zemlju. Metro će značiti za celu Srbiju. Uz ulaganja od 4,6 mlrd evra, a siguran sam da će cena da ode i preko pet milijardi, pre svega zbog cene materijala, to je dodatni ekonomski zmajac za dalji rast koji omogućuje veće plate i penzije za sve u Srbiji", rekao je Vučić.

Zahvalio je svima koji, kaže, veruju u napredak Srbije i znaju koliko je ovaj projekat važan za grad i zemlju.

"Biće i obilaznica, BG Voz, spojićemo Barajevo, Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac, Sopot, Grocku, deo Palilule sa druge strane Dunava. Ovo je važno za sve. Hvala svim što sanjaju velike snove, što na takvim snovima, angažmanu i trudu možemo da gradimo neuporedivo bolju budućnost", poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije