Privreda

Vučić: Platićemo svakome ko osposobi smederevsku "Železaru"

Vučić: Platićemo svakome ko osposobi smederevsku "Železaru"
Vučić: Platićemo svakome ko osposobi smederevsku "Železaru"

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se o prodaji smederevske "Železare" trenutno pregovara sa pet ozbiljnih kompanija.

"Mi ćemo platiti svakome ko je osposobi za normalan rad. Ne samo da nećemo da dobijemo ni dolar, nego ćemo dati ogroman novac onome ko to želi da uzme", rekao je Vučić nakon razgovora sa članovima kluba "Privrednik".

Prema njegovim riječima, ta kompanija državi proizvodi gubitak od 102 miliona evra godišnje, prenose beogradski mediji.

"Železara` ne postoji, ona samo pravi minus. Mi Boga molimo da nekome platimo ako treba, koliko hoćete, i godišnji i dvogodišnji gubitak, samo da to jednom preuzme i da u budućnosti to više nemamo kao gubitak", rekao je Vučić.

Napominjući da su razgovori s privrednicima njegova obaveza, Vučić je naveo da su danas na redu bile različite teme, ali i rješenja koja nudi Vlada Srbije.

Osim Vučića, sastanku sa biznismenima okupljenim u klubu "Privrednik", prisustvovao je i ministar privrede Srbije Dušan Vujović.

Vujović je naveo da je na današnjem sastanku bilo riječi o problemima sa svinjskom kugom i izvozom mesa, te o stečaju i privatizaciji preduzeća u restrukturisanju, a privrednici su tražili da im budu obezbijeđeni stabilni i predvidivi uslovi poslovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije