Privreda

Vučić: Šoping mol biće najveći u regionu

Vučić: Šoping mol biće najveći u regionu
Foto: Tanjug | Vučić: Šoping mol biće najveći u regionu

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da će šoping mol, koji će biti izgrađen u "Beogradu na vodi" biti najveći u jugoistočnoj Evropi, čak 7,5 puta veći nego onaj na Ušću.

"Beograd je sve više uređen grad, a izgradnja šoping mola će još više doprineti razvoju ekonomije", rekao je Vučić ovinarima, nakon obilaska "Beograda na vodi".

On je ocijenio da će šoping mol biti najveća turistička atrakcija u Beogradu i da će povećati broj turista, a da se rast svake godine udvostručuje.

Napominjući da je budžet Grada Beograda ove godine veći za 300 miliona evra, a deficit sve manji, Vučić je dodao da će izgradnja novog mosta koštati 70 miliona evra, te da će to biti i pješački, i biciklistički i most za metro.

"Jedna od velikih investicija u Beogradu biće izgradnja metroa jer svake godine broj automobila u gradu raste za 35.000", rekao je Vučić.

On je dodao je da je prosječna plata u Beogradu veća od 600 evra i da je daleko veća nego u siromašnim krajevima Srbije.

On je rekao da je cilj da Beograd po turističkoj posjeti dostigne Budimpeštu "jer je Beč daleko".

Vučić je istakao da će se raditi i na uljepšavanju fasada i drugih dijelova Beograda kao i na izgradnji kanalizacije.

On je naveo da će u Beogradu ovog ljeta biti otvorene nove brodske linije Dunavom ka istoku Srbije, te istakao da očekuje da će i gondola preko rijeke, od Kalemegdana do Ušća, biti velika turistička atrakcija.

Vučić je rekao da je planirano i uređenje Kalemegdanske tvrđave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije