Privreda

Wizz Air zatvara bazu u Sarajevu

Wizz Air zatvara bazu u Sarajevu
Foto: Pexels | Wizz Air zatvara bazu u Sarajevu

SARAJEVO - Avio-kompanija Wizz Air 1. novembra zatvara bazu u Sarajevu, odakle će nastaviti letjeti do Abu Dabija i Londona, ali će se fokusirati na svoje prisustvo u Tuzli.

Iz kompanije su naveli da je ova odluka rezultat trenutno izazovnog makroekonomskog okruženja, kao i kontinuiranih izazova u lancu snabdijevanja.

"Putnici sa rezervacijama na koje utiče ova odluka danas će biti kontaktirani putem i-mejla sa savjetima o svim njihovim opcijama, koje uključuju - ponovnu rezervaciju, puni povrat novca ili 120 odsto originalne cijene u vidu kredita avio-kompanije", precizirano je u saopštenju iz Wizz Aira

Iz ove kompanije naglašavaju da je prioritet smanjiti sveukupni poremećaj za putnike u BiH i zaštiti proces zapošljavanja ekipe.

Sa aerodroma u Tuzli biće uvedeni novi letovi do Ajndhovena i pojačane frekvencije na rutama do Bazela, Frajburga, Dortmunda i Memingena.

Posada, piloti i kabinsko osoblje Wizz Aira sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo danas su obaviješteni o ovoj odluci, te im je ponuđena mogućnost da lete iz druge baze u BiH ili iz susjedstva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije