Privreda

Pratite nas na Google news

Yumco u Drvaru već radi, posao za 100 žena

Yumco u Drvaru već radi, posao za 100 žena
Foto: FTV | Yumco u Drvaru već radi, posao za 100 žena
Tanjug

DRVAR - U Drvaru je pokrenut pogon za proizvodnju konfekcije firme "Yumco" iz Vranja, u kojem će biti zaposleno 100 radnica.

Iako još nije zvanično otvoren, pogon već radi punom parom, prenosi portal Indikator.ba.

Pogon je smješten je u rekonstruisanom objektu nekadašnje pekare. Radnice, kojih trenutno ima 80 a do kraja januara će ih biti 100, u prva tri mjeseca prolaze obuku kroz proizvodnju manjeg opsega.

"Onda ćemo imati zaokružen proces proizvodnje, kompletno, od krojačnice do finalne proizvodnje. Trenutno radimo za ''Yumco'' neke mantile. Za dan-dva nam stiže novi nalog: radna odijela i onda ćemo da krenemo, kompletno će svi da budu uposleni", priča Dragan Pavlović, rukovodilac pogona "Yumco" u Drvaru

"Fabrika ''Yumco'' Drvar je formirana i obnovljena uz pomoć Vlade Republike Srbije. Ovim otvaranjem se rješava jedan deo nezaposlenih žena. Nažalost, još uvek ih mnogo čeka posao", kaže Dušica Runić, načelnica Opštine Drvar.

Pored osiguranja egzistencije, fabrika ovim ženama znači puno više. Ispunjene su, osjećaju se korisno, a nekima je to i prvo zaposlenje, izvjestila je Federalna televizija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije