Privreda

Yumco u Drvaru već radi, posao za 100 žena

Yumco u Drvaru već radi, posao za 100 žena
Foto: FTV | Yumco u Drvaru već radi, posao za 100 žena

DRVAR - U Drvaru je pokrenut pogon za proizvodnju konfekcije firme "Yumco" iz Vranja, u kojem će biti zaposleno 100 radnica.

Iako još nije zvanično otvoren, pogon već radi punom parom, prenosi portal Indikator.ba.

Pogon je smješten je u rekonstruisanom objektu nekadašnje pekare. Radnice, kojih trenutno ima 80 a do kraja januara će ih biti 100, u prva tri mjeseca prolaze obuku kroz proizvodnju manjeg opsega.

"Onda ćemo imati zaokružen proces proizvodnje, kompletno, od krojačnice do finalne proizvodnje. Trenutno radimo za ''Yumco'' neke mantile. Za dan-dva nam stiže novi nalog: radna odijela i onda ćemo da krenemo, kompletno će svi da budu uposleni", priča Dragan Pavlović, rukovodilac pogona "Yumco" u Drvaru

"Fabrika ''Yumco'' Drvar je formirana i obnovljena uz pomoć Vlade Republike Srbije. Ovim otvaranjem se rješava jedan deo nezaposlenih žena. Nažalost, još uvek ih mnogo čeka posao", kaže Dušica Runić, načelnica Opštine Drvar.

Pored osiguranja egzistencije, fabrika ovim ženama znači puno više. Ispunjene su, osjećaju se korisno, a nekima je to i prvo zaposlenje, izvjestila je Federalna televizija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije