Privreda

ZTC Banja Vrućica kupila hotel "Bistrica"

ZTC Banja Vrućica kupila hotel "Bistrica"
Foto: N.N. | ZTC Banja Vrućica kupila hotel "Bistrica"

ZTC Banja Vrućica je potpisala ugovor o kupovini hotela “Bistrica” na Jahorini sa pripadajućim zemljištem sa BAT Hotel doo Pale.

Konačna primopredaja nekretnine i pratećih nepokretnosti je planirana do 15. novembra 2020. godine.

Dugoročni cilj ove akvizicije je proširenje asortimana turističkih usluga koje ZTC Banja Vrućica nudi u svom portfoliu.

Na ovaj način ZTC Banja Vrućica će nakon stotinu godinu postojanja izaći sa svojom ponudom izvan lokaliteta opštine Teslić i dodatno se pozicionirati kao jedan od vodećih turističkih brendova ne samo u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, nego i u regionu.

Kratkoročno, ovom kupovinom će se održati radna mjesta trenutno zaposlenih radnika u ZTC Banja Vrućica, pošto se u zimskim mjesecima zbog epidemije korona virusa i značajnog otkazivanja stranih gostiju, očekuje značajan pad popunjenosti kapaciteta u odnosu na prošle godine.

“U kontekstu naših razvojnih planova”- ističe dr Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC Banja Vrućica, “ova akvizicija povećava našu konkurentnost i naše prisustvo na tržištu.

Ona predstavlja idealan spoj uvođenja novih turističkih proizvoda u prodajni portfolio ZTC Banja Vrućica u vidu zimskog, skijaškog turizma i to u periodu kada matično privredno društvo ima najmanju popunjenost kapaciteta i mogućnost prenošenja našeg know-how u oblasti zdravstvenog, velnes i kongresnog turizma na novu destinaciju. Plan je da hotel radi ovu zimsku sezonu u postojećim uslovima uz preduzimanje manjih zahvata na uređenju objekta do njenog početka.

Nakon završetka zimske sezone izvršiće se detaljnija analiza i donijeti odluka o stepenu sveobuhvatnijih ulaganja na renoviranju hotela.”

ZTC Banja Vrućica je jedno od vodećih privrednih društava iz oblasti turizma, a naročito u oblasti zdravstvenog turizma.

Prošle godine je ostvarila 240.000 noćenja, a trenutno zapošljava 380 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije