Privreda

ZTC "Banja Vrućica" nizom manifestacija slavi vijek uspješnog poslovanja

ZTC "Banja Vrućica" nizom manifestacija slavi vijek uspješnog poslovanja
Foto: Jelena Đurđević | ZTC "Banja Vrućica" nizom manifestacija slavi vijek uspješnog poslovanja

​TESLIĆ - Nizom manifestacija Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" će u narednim sedmicama proslaviti punih 100 godina uspješnog poslovanja.

U novi vijek ulaze sa brojnim ambicioznim planovima, dok veliki jubilej obilježavaju bogatim muzičkim i sportskim programom, koji će biti krunisan 11. septembra svečanom akademijom koju će direktno prenositi RTRS.

U sklopu akademije, kao društveno odgovorna institucija, "Banja Vrućica" će uručiti značajnu donaciju jednom od lokalnih subjekata kojima je pomoć najpotrebnija.

Ljubitelji kvalitetnog zvuka će već u subotu i nedjelju na zelenoj površini preko puta hotela "Srbija" moći da uživaju u besplatnim koncertima.

Tako će u subotu, sa početkom u 19 časova, nastupiti Orkestar Perice Jaćimovića, ali i Orkestar Dejana Petrovića, inače višestruki pobjednici Dragačevskog sabora trubača u Guči, s tim što je za tu veče predviđeno i dodatno iznenađenje za sve posjetioce.

Drugi dan vikenda, sa početkom u 20 časova, rezervisan je za nastup velikih regionalnih muzičkih zvijezda Džejle Ramović i Bobana Rajovića.

Za 20. avgust planiran je fudbalski meč na kojem će vještine odmjeriti veterani FK Mineral, koji "Banja Vrućica" godinama sponzoriše, sa veteranima FK "Crvena zvezda" iz Beograda, čije su brojne zvijezde iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka već potvrdile dolazak, a ulaz je naravno besplatan.

"Želimo da nizom prigodnih manifestacija obilježimo ovaj veliki jubilej - stotinu godina postojanja. Već ovog vikenda poklanjamo koncerte lokalnom stanovništvu, ali i stanovnicima susjednih lokalnih zajednica, kao i našim gostima", rekao je Aleksandar Radošević, izvršni direktor za operacije i marketing u ZTC "Banja Vrućica".

Istakao je da je pri kraju i izrada monografije kojom će biti dokumentovana bogata istorija ZTC "Banja Vrućica", a njena promocija biće održana početkom idućeg mjeseca.

Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica", rekao je da radost povodom velikog jubileja žele da podijele sa svojim korisnicima, klijentima, ali i lokalnom zajednicom.

"Prije stotinu godina gospodin Simo Krstić kupio je 'Banju Vrućicu' od tadašnje begovske porodice Ajanović iz Tešnja i od tada počinje moderni razvoj 'Banje Vrućice'", ističe Bogdanić.

Dodaje da je prvo izgrađen jedan hotel, odnosno vila, da bi danas imali cijeli kompleks.

"Na sreću, svi oni koji su ovdje živjeli i radili nastojali su da ostave svoj trag i 'Banju Vrućicu' unaprijede", rekao je Bogdanić.

Istakao je da "Banja Vrućica" danas ima dvije osnovne djelatnosti, a to su zdravstvena, koja se odnosi na rehabilitaciju, liječenje i prevenciju, te - turizam i ugostiteljstvo. Osim toga, gostima je na raspolaganju i mogućnost aktivnog odmora.

"Danas zapošljavamo skoro 400 radnika, uspješno poslujemo. Do sada smo isplaćivali i 13. platu, a nadam se da ćemo s tim i da nastavimo", rekao je Bogdanić, koji dodaje da su za prvih šest mjeseci radnicima povećali plate za 12 odsto, a isplaćen im je i regres, kao i pet odsto od prošlogodišnje ostvarene dobiti.

Rezultati poslovanja sve su izraženiji, pa su tako prošle godine gosti ostvarili čak 230.000 noćenja, a u proteklih sedam mjeseci popunjenost je bila bolja u odnosu na isti period 2018.

ZTC "Banja Vrućica" je svoju djelatnost prošle godine proširio i na etno-selo "Usora", čime vraćaju život ovom dijelu teslićke opštine, koji je do sada bio demografski pogođen. Planovi su takođe ambiciozni.

"U septembru ili oktobru ćemo da otvorimo dijagnostički centar u Tesliću, u čijem sastavu će biti ambulante porodične medicine i specijalističke ambulante, te stomatološka ambulanta i apoteka koja će raditi 24 sata. Želimo da građani Teslića imaju apoteku u bilo koje doba, iako tu vjerovatno neće biti ekonomske opravdanosti", naveo je Bogdanić.

U planu je, podsjeća, i izgradnja restorana "Kiseljak" sa banket salom, a ta investicija, vrijedna oko tri miliona maraka, donijeće novih 15 do 20 radnih mjesta.

"Uskoro ćemo i na mjestu starog hotela 'Krajina' početi gradnju bolnice, na oko 4.000 metara kvadratnih, a ta investicija iznosi oko 10 miliona maraka", rekao je Bogdanić.

Inače, nastavi li se ovaj trend popunjenosti kapaciteta ZTC "Banja Vrućica", u planu je izgradnja još hotela, s obzirom na to da trenutno ne mogu da smjeste sve one koji žele da im budu gosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije