Privreda

Za deset godina 2,2 miliona KM podsticaja privredi

Za deset godina 2,2 miliona KM podsticaja privredi
Foto: N.N. | Za deset godina 2,2 miliona KM podsticaja privredi

PRIJEDOR - Iz budžeta grada Prijedora u posljednjih deset godina izdvojeno je više od 2,2 miliona KM podsticaja privredi kroz šest programa za koje Gradska uprava korisnike bira putem javnih poziva, podaci su gradskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu.

Kroz programe zapošljavanja novih radnika, zapošljavanja mladog visokoobrazovanog kadra i jačanja konkuretnosti malih i srednjih preduzeća u drvopreradi i metalopreradi sa ukupno 1.153.950 KM subvencionisano je zapošljavanje 623 nova radnika, i to 73 visokoobrazovana, a 550 radnika ostalih kvalifikacija.

Za podsticaje samozapošljavanju izdvojeno je 827.500 KM, čime je subvencionisano pokretanje 224 biznisa i otvoreno toliko novih radnih mjesta. Za podršku ženskom preduzetništvu realizovano je 107.000 KM, čime je subvencionisano pokretanje 34 biznisa i otvoreno toliko novih radnih mjesta za žene. Kroz projekat podrške uvođenju standarda kvaliteta sertifikovana su 33 privredna subjekta sa područja Prijedora.

Ciljevi budžetskih podsticaja za privredu su poboljšanje demografske strukture, razvoj tržišta rada, smanjenje broja nezaposlenih lica, povećanje zaposlenosti, unapređenja privrednog ambijenta kroz dostizanje nivoa samoodrživosti i profitabilnosti privrednih subjekata u Prijedoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije