Privreda

Za investicije u poljoprivredno-prehrambenom sektoru tri miliona KM

Za investicije u poljoprivredno-prehrambenom sektoru tri miliona KM
Foto: Ilustracija | Za investicije u poljoprivredno-prehrambenom sektoru tri miliona KM

Evropska unija objavila je javni poziv za dodjelu tri miliona KM bespovratnih sredstava za investicije u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda BiH, putem projekta "EU for agri" za oporavak od krize izazvane pandemijom virusa korona, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Na javni poziv mogu se prijaviti firme, preduzetnici, zadruge koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda i/ili proizvodnjom prehrambenih proizvoda i upisani su u registar klijenata kod nadležnog ministarstva/institucije, te koja u vlasničkoj strukturi imaju manje od 25 odsto javnog kapitala ili glasačkih prava tog javnog kapitala, kao i da nisu članica holdinga.

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 60.000 do 300.000 KM (bez PDV-a), te mora obezbijediti vlastito sufinansiranje od minimalno 35 odsto ukupnog iznosa predložene investicije.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 30. septembar do 15.00. časova, a više informacija o načinu popunjavanja i dostavljanju prijava, te preuzimanju dokumentacije, dostupni su na web-stranici Spoljnotrgovinske komore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije